Jul i Bankgården

Varje år, i samband med julskyltningen i Vrigstad, bjuder Stiftelsen Gamla Bankgården in allmänheten till en fest med dans och pyssel samt visning av muséet. Den 3 december 2017 anordnades årets julskyltning och traditionsenligt höll Gamla Bankgården Öppet hus. Det var fri entré och ett stort antal människor hade sökt sig ut på Vrigstads gator och torg och även till Gamla Bankgården. Många Vrigstadbor passade på att besöka muséet samt den Dahlska lägenheten som var julpyntad inför den stundande julhelgen.

Som vanligt var det dans runt ”Apostlagrottan” inne på Bankgården – till musik av Sven-Erik Svensson och Jan-Erik Karlsson. Tomten delade ut klappar till alla barn upp till tio års ålder. Inomhus kunde besökarna med hjälp av de duktiga guiderna göra julpyssel.

Barn och vuxna lekte, dansade och sjöng julsånger vid Apostlagrottan.

Tomten och en tomtenissa fanns på plats och delade ut julklappar till alla barn upp till tio års ålder. Över 150 klappar – som var sponsrade av Swedbank – delades ut.

För sång och musik svarade traditionsenligt Jan -Erik Karlsson och Sven-Erik Svensson.

Inne på Bankgården kunde barnen göra julpyssel med hjälp av guiderna. På bilden hjälper Sven-Åke och Margareta Gårdstam några av barnen.