Birgitta och Tommy Gunnarsson

1980 köpte Birgitta och Thorvald Gunnarsson Torgkiosken. Birgitta drev den och hade bl.a. hjälp av sonen Tommy, som fick en första inblick i serviceyrket.

1987 arrenderade Thorvald och Birgitta Gunnarsson Shellmacken av Ronny och Mats. Knappt ett år senare, i januari 1988, dog Thorvald hastigt, knappt 50 år gammal. Sonen Tommy, 18 år, blev nu delägare i företaget. 1989 köpte de fastigheten och rörelsen av Ronny Gustavsson. De hade två
anställda: Margareta Johansson och Gunvor Ekström.

Birgitta och Tommy Gunnarsson i Shellmacken 1990.

1990 byggde de ut butiken mot Sparbanken och utökade sortimentet av matvaror. 1998 bytte man från Shell till Statoil. Butiken byggdes om, inför Postens flytt till lokalerna, och dieseltankarna
ersattes med nya under jord. 1999 öppnade Posten i lokalerna. Den hade öppet tre timmar per dag och bemannades av postpersonal.

1998 övertog Tommy 100 % av aktierna i företaget – B. Gunnarssons Servicebutik AB.

2007 köpte Tommy fastigheten ”Marknadshuset” och övertog butiken Kling & Klang AB, som sålde pappersvaror, leksaker samt hade en spelbutik. Butiken lades ned och spelbutiken flyttades till Statoil. Tommy ägde sedan fastigheten något år, innan han sålde den till Torbjörn Lund.

Tillsammans med Statoil gjordes en större ombyggnad år 2009. Man fick nya drivmedelspumpar och i lokalerna nya mjölk- och kylrum med glasdörrar, ett frysrum, nya kundtoaletter. Hela butiken fick ett lyft till en kostnad av 4,5 miljoner kronor.

2011 fick butiken den stora stryktipsvinsten. Jessica Olsson, Tommys sambo, som jobbat i butiken sedan 1989 hade satt samman tipsraden som gav över 5,7 miljoner kronor i vinst. Det var den största stryktipsvinsten på andelsspel som delats ut i en servicebutik i Sverige. Tio andelsägare, där en Vrigstadbo hade två andelar, fick dela på vinsten.

2012 investerade man i ett nytt yttertak på hela fastigheten samt en ny modern tvätthall.

2016 räknar företaget med att sälja 3,5 miljoner liter drivmedel. Försäljningen i butiken med matvaror, kaffe och snabbmat m.m. ökar i omsättning varje år. Under 2012 köptes Statoil upp av ett kanadensiskt och amerikanskt bolag som har drivmedel och servicebutiker i Europa, USA, Kanada och Afrika. 2016 blev Statoil Circle K.

Tommy Gunnarsson och Jessica Olsson i Circle K-butiken 2016.

Tommy Gunnarsson minns: Jag sa redan år 2000, vid en intervju med en tidning, att vi är ”morgondagens station”. Man borde spola begreppet bensinstation. Vi är en serviceinrättning med posttjänst, paketservice, fastfood, bake-off, livsmedel, ved, gasol, fiskekort, banktjänster när ortens bank är stängd, apotek – ja all den service folk dagligen behöver.

När jag hade ägt Marknadshuset några år var antikhandlare intresserade av att köpa fastigheten. Men de la ett skambud och samma dag som detta hände ringde en representant för doktor Lund och frågar om fastigheten var till salu. Läkarmottagningen på Slättsjövägen var för liten. Det blev en snabb affär och Vrigstad fick en ny läkarstation – rymlig med en stor parkering.