Invigning 071013

Den 13 oktober 2007 invigdes två nya museer i Gamla Bankgården i Vrigstad. Inledningstalare var Stig Marz, vice ordförande i Stiftelsen Gamla Bankgården i Vrigstad.

Den formella invigningen, med klippning av det blågula bandet, gjordes av Länsmuseets chef Kristina Jansson.
Bank_invign07
Sitt invigningstal avslutade Kristina Jansson så här:
”Bankverksamhet handlar om att förvalta, investera och få avsättning på kapitalet. Det gör kulturarvsarbete också. Här i Vrigstad har ni förvaltat de gamla byggnaderna och ni har investerat pengar, tid och kunnande för att berätta om dem för oss. Avkastningen är detta mycket fina museum där ”närhistorien” – den som finns runt oss och som vi alla är en del av – görs levande och därmed meningsfull. På länsmuseet är vi mycket positiva till det lokala kulturarvsarbetet, och stolta över de många fina lokala museer som finns i länet. Vi vill gärna samarbeta med er för till syvende och sist har vi en gemensam uppgift att visa att investeringar i kulturarvet ger utdelning, och att den framtida vinstprognosen för sådana investeringar är mycket god.
Med dessa ord återstår för mig inte stort mer än att önska lycka till och att härmed förklara Gamla Bankgården med sina nytillskott för återinvigd.”

Vid invigningen deltog även representanter för Sparbanksstiftelsen Alfa, Sävsjö kommun och andra samarbetspartners.