Jul i Bankgården

Det julpyntade bankmuseet besöktes av över 400 personer då man höll öppet under julslyltningen den 27 november 2022. Besökarna möttes av ett stort antal guider som visade runt i museet och lägenheten. Två tomtar fanns på plats och delade ut tidiga julklappar till alla barnen. Det bjöds även på levande julmusik.

Varje år, i samband med julskyltningen i Vrigstad, bjuder Stiftelsen Gamla Bankgården in allmänheten till en fest med dans och pyssel samt visning av muséet. Den 1 december 2019 anordnades årets julskyltning och traditionsenligt höll Gamla Bankgården Öppet hus. Det var fri entré och ett stort antal människor hade sökt sig ut på Vrigstads gator och torg och även till Gamla Bankgården. Många Vrigstadbor passade på att besöka muséet samt den Dahlska lägenheten som var julpyntad inför den stundande julhelgen.

Som vanligt var det dans runt ”Apostlagrottan” inne på Bankgården – till musik av Sven-Erik Svensson och Jan-Erik Karlsson. Tomten delade ut klappar till alla barn upp till tio års ålder. Inomhus kunde besökarna med hjälp av de duktiga guiderna göra julpyssel.

Guiderna Malena Svensson, Margareta Gårdstam och Margareta Stålhammar tittar på bonader tillsammans med besökarna Alf och Birgitta Wihrén.
Marianne Andersson hjälpte till med julpyssel för besökarna.